1 op de 3 werknemers wil ander werk


 

Heeft u het ook op het radiojournaal gehoord?  1 op de 3 werknemers wil ander werk! Dat is veel en voorspelt een flinke deining op de arbeidsmarkt.

Het anker gaat los
Na zo lange tijd voor anker te hebben gelegen, gaan werknemers zich met nieuwe energie oriënteren op een nieuwe loopbaanstap.  Er gaat veel veranderen: flexibel werken, duurzame inzetbaarheid en zelfregie zullen steeds belangrijker worden. De werknemer kan weer meer gaan eisen en het is aan u als werkgever een zo aantrekkelijk mogelijk aanbod neer te leggen. Ofwel om uw waardevolle medewerkers aan boord te houden ofwel om het broodnodige verse bloed aan u te binden.

De wind uit een andere hoek
Dat de wind uit een andere hoek gaat waaien, heeft u vast al in de gaten. Werkgevers die nu al werk maken van een aantrekkelijk aanbod voor de ‘werknemer 3.0’ krijgt een flinke voorsprong. Het zijn organisaties die inzien dat ontwikkeling één van de aantrekkelijkste arbeidsvoorwaarden is en de werknemer de vrijheid bieden daarin zijn of haar eigen keuzes te maken. Duurzaam, met het oog op de toekomst zoals de werknemer die voor zichzelf ziet. Die vrijheid, die verantwoordelijkheid stimuleert de werknemer zich te committeren aan zijn of haar persoonlijk groeiplan.

Prepare the boat!
OnzeCoach ondersteunt de zelfregie van werknemers door een slim aanbod in coaching. Coaching om groei te versnellen op vele aspecten:  communicatie, vitaliteit, leiderschap, u noemt het maar. Geen standaard kaartenbak met coaches of tijdsintensieve matchingsprocedures. Wel een team met heel goede coaches en een slim, laagdrempelig  zoek- en boeksysteem. En voor de organisatie grip op de kosten, kwaliteit en resultaten van coaching. Zo werken we met elkaar aan het versterken van uw aanbod voor uw werknemers. Om uw boot voor te bereiden op de storm op de arbeidsmarkt, zodat u de zeilen kunt hijsen en het u voor de wind kan gaan.

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *