kosten van stress

Coachen gestresste medewerkers levert geld op


“Leuk hoor en natuurlijk ook nuttig: het laten coachen van onze medewerkers. Maar wat kost dat nou eigenlijk? En verdienen we dat wel terug? Uiteraard als je het meet in tevredenheid van de medewerkers. Maar in harde pegels?” Dit is een flard uit een gesprek met een werkgever, die zich kritisch en hardop afvraagt of coaching voor zijn medewerkers uiteindelijk de investering waard is. Een terechte vraag! En het antwoord is simpel: ja. Geen mitsen en maren, gewoon ‘ja’.

ROI

De return on investment (ROI) betekent letterlijk ‘het rendement op investeringen’. Levert de investering een verlies op, dan is de ROI negatief. Levert de investering winst op, dan is de ROI positief. Voor de berekening maak je gebruik van data: groei in verkoop, marktaandeel, rentabiliteit en meer van zulks. Er zijn wetenschappelijke publicaties waaruit blijkt dat de ROI van coaching ver boven de 500 procent ligt (Mc Govern et. al., 2001, Parker-Wilkins, 2006). Niet mis! Uit een studie van wetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam blijkt dat coaching van werknemers een aanwijsbare positieve invloed heeft op werknemers. Het draagt bij aan een verbetering van prestaties en vaardigheden, het bereiken van doelen, verbeterde attitude en aan welzijn en veerkracht. Winst op meerdere fronten dus.

Burn-out

Laten we eens inzoomen op één grote verzuimpost: burn-out van medewerkers. Uit cijfers van het CBS blijkt dat per jaar gemiddeld 13 procent van de werknemers burn-out raakt. Gemiddeld goed voor 189 dagen verzuim per persoon. Hoger opgeleiden raken vaker burn-out dan lager of middelbaar opgeleiden (+ 2 procent). Een hbo’er van 35 jaar kost een organisatie alles bij elkaar zo’n € 225,00 per dag. Voor een organisatie met 100 hbo’ers in dienst, zijn de kosten ruim 6 ton.

Slopende stress

Even verder denkend weet je dat iemand niet zomaar uit het niets een burn-out krijgt. Iedereen heeft weleens stress. Leuke, spannende stress die we zo nu en dan graag ervaren als we onszelf moeten overstijgen. En dan heb je de onderhuidse, slopende stress. Waarvan je ’s-nachts wakker schrikt, die de concentratie op het werk genadeloos onderuithaalt, het zelfvertrouwen ondermijnt. Die stress zien we steeds vaker. Stress waarvan je niet herstelt, waarbij je teveel en te lang adrenaline in je lijf hebt. Bij die stress schiet het lijf en de geest eerst in de spaarstand, om onszelf te beschermen. Je probeert je energievoorraad met man en macht op peil te houden.

Spaarstand

Juist tijdens de spaarstandfase ziet iedereen dat het niet goed gaat, behalve de betrokkene zelf. Een burn-out dreigt. Los van het feit dat je dat niemand toewenst, ben je er als werkgever bij gebaat dat jouw werknemer niet aan deze stress ten onder gaat. We rekenen nog even verder: de spaarstand van onze hbo’er veroorzaakt mindere concentratie, fouten worden sneller gemaakt. Het corrigeren daarvan kost tijd. De effectiviteit vermindert, de performance blijft achter en de energie om er een tandje bij te doen, neemt drastisch af. We gaan ervan uit dat deze medewerker in tijden van stevige stress 35 procent minder goed functioneert. We schatten de opbrengst van een hbo’er op het dubbele van de kosten. De kosten van stress voor deze medewerker komt uit op bijna € 160,00 per dag, zo’n € 3500,00 per maand. En dat gedurende maanden.

Coaching burn-out niet goedkoop

Coaching kan helpen. Bij burn-out heb je eigenlijk twee soorten trajecten nodig. Een opknaptraject om opnieuw energie op te bouwen en een leertraject om burn-out in de toekomst te voorkomen. Dit laatste traject is maatwerk, waarbij de kennis en ervaring van een coach cruciaal zijn voor het slagen van het traject. Een goed burn-out leertraject is intensief en langdurig, zeker niet goedkoop. Reken op zo’n € 6.000,-.

Coaching stress niet duur

Het is niet meer dan logisch dat een preventietraject bij langdurige stress de goedkoopste oplossing is. Voorkomen is beter (en goedkoper) dan genezen. De medewerker weet dat er iets mis is, maar lijkt in een oerwoud van in elkaar grijpende oorzaken te verdwalen. Alsof hij keihard op een muur afrent en pas kan stoppen als hij de muur raakt. Gelukkig hoeven we niet af te wachten en toe te kijken. Er kan afgeremd worden, door een professionele coach. Gek genoeg is er vaak niet heel veel nodig om iemand op tijd beter met stress te leren omgaan. Voor zo’n € 1.500,- is er voldoende tijd om een burn-out te voorkomen. En dat is zelfs voor de grootste rekennitwit een simpel sommetje.

 

 

 

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

5 gedachten over “Coachen gestresste medewerkers levert geld op

    1. Dank je wel Paula. Het is zo fijn dat steeds meer organisaties zich bewust worden van de kosten die spanning, stress en burnout met zich mee brengen. En dat ze steeds vaker inzetten op preventieve coaching wat veel goedkoper is dan curatieve ‘oplossingen’. En het is niet alleen goedkoper, de zorg die je uitstraalt naar je medewerker doet al zoveel goed. Voor wie werk jij liever: voor een baas die het de normaalste zaak van de wereld vindt dat je nét nog even dat tandje erbij zet of voor een baas die ervoor zorgt dat je het tandje erbij wílt zetten omdat je weet dat je goede begeleiding en zorg krijgt om de werkdruk aan te kunnen?

  1. Beste Annette,
    Mooi stuk over burn-out. Ik ben het helemaal met je eens dat je niemand een burn-out toewenst. Beter voorkomen dan genezen is absoluut een win-win situatie voor beiden. Medewerkers die (weer) vitaal zijn presteren beter en verlagen het ziekteverzuim en de kosten van de werkgever.

    1. Dag Ity, Ja, dat klopt helemaal, wat je schrijft. Die win-win situatie doet veel goed in de relatie tussen werkgever en werknemer, het werkt ook nog eens motivatieverhogend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *