coachen in het Engels

“Coachen in het Engels, kunnen jullie dat?”


 

Als eerste Nederlandse Managed Service Provider in Coaching staat het leveren van kwaliteit bij ons op de eerste plaats. En dat betekent dat je soms voor een uitdaging komt te staan. Vanaf begin 2016 mogen wij alle coaching voor AkzoNobel uitvoeren onder de voorwaarde dat zij op Business English sprekende coaches kunnen rekenen en dat Engelstalige cliënten onze site ook konden gebruiken.

Natuurlijk hebben we coaches in huis die kunnen coachen in het Engels. Maar het luistert nauw en voor de zekerheid wilden we wel hun niveau laten testen. Dat wilden we niet zomaar ‘online’; we vonden het belangrijk dat er degelijk en persoonlijk getoest werd. Wij wilden elke coach in het Engels laten praten over zijn/haar eigen vakgebied en dit laten beoordelen door een vakbekwame taaltrainer.

Bij het taleninstituut Elin Business Language Communication hebben we onze uitdaging toegelicht en hebben we samen een oplossing bedacht. Lastig was het gegeven dat de coaches die in aanmerking kwamen, verspreid wonen over Nederland. Het resultaat werd een persoonlijke taaltest-op-maat. Wij bedachten een casus, specifiek voor deze opdracht. De ‘kandidaten’ konden zo telefonisch de taaltest Business English doen. De niveaubepaling werd gerefereerd aan het Europees Referentiekader en op schrift afgegeven. Een plezierige en gedegen manier van werken.

We hebben de Engelse taaltest meteen opgenomen als ‘standaard’ voor nieuwe coaches in ons landelijke team die ook in het Engels willen coachen.

Ook is onze site met behulp van Elin geheel in het Engels vertaald.  Natuurlijk heeft onze ICT provider ervoor gezorgd dat er een handige toegang werd gemaakt tot de honderden teksten en emails die in onze portal rondgaan. Zo kon de vertaalster van Elin op eenvoudige wijze aan de slag en stonden haar vertalingen direct online. We zijn trots op de enorme slag die we samen met Frontwise, Elin en de coaches hebben gemaakt!

We kunnen dus coachen in het Engels. En nu afwachten wanneer ons wordt gevraagd in het Duits, Frans of Spaans te coachen… onze portal is er in ieder geval klaar voor!

 

 

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *