Coaching toch geen weggegooid geld


 

Coaching van werknemers heeft een aanwijsbare positieve invloed op werknemers. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Universiteit Amsterdam. De onderzoekers kwamen tot de conclusies dat coaching vooral bijdraagt aan:

  • een verbetering van prestaties en vaardigheden
  • het bereiken van doelen
  • verbetering van attitudes
  • welzijn en veerkracht

De wetenschappers geven aan dat verder research meer uitsluitsel moet brengen wat de reden is dat coaching positieve resultaten oplevert.

“Coaching heeft de voorbije decennia als vakgebied een enorme groei gekend,” benadrukken de onderzoekers , “De wereldwijde coaching-industrie realiseert inmiddels een jaaromzet van 2 miljard dollar en het aantal opleidingsinstituten blijft aangroeien. Alleen al in Nederland zijn veertigduizend coaches actief. Een gemiddelde coach kost ongeveer 500 dollar per uur. Toch bleven twijfels over het nut van het inschakelen van coaches. Uit een aantal casestudies kon wel een positieve impact worden afgeleid, maar het blijkt moeilijk te achterhalen waarom coaching efficiënt is.”

De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat mogelijk een aantal factoren kan worden aangewezen die het succes van een coaching-project kunnen beïnvloeden. “Het  blijkt dat sommige werknemers makkelijker vatbaar zijn voor coaching dan andere collega’s,” voeren de Nederlandse wetenschappers aan. Vastgesteld kon worden dat een goede coaching, net zoals een succesvolle therapie, in belangrijke mate kan worden gelinkt aan de connectie die tussen de werknemer en zijn coach kunnen worden gerealiseerd. Inlevingsvermogen, aanmoediging en luistervaardigheden kunnen voor een coach efficiënter instrumenten zijn dan de keuze van een specifieke methodologie.

“Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat andere vakgebieden van de psychologie, zoals mentoring of psychotherapie, hebben uitgewezen dat het geloof in het nut van de therapeutische interventie op zich tot een positieve uitkomst kan leiden,” zeggen de wetenschappers nog. Bij de selectie van een coach zou men zich dus moeten afvragen of de betrokkene over de capaciteiten lijkt te beschikken om een grotere efficiëntie bij werknemers te genereren.

Bron: express.be

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *