rol

De rol van je leven


 

Wat voor het toneel en de filmwereld geldt, geldt ook voor het beroepsleven. Een rol moet bij je passen. Een hij past wanneer ambitie, waarden en drijfveren nauw aansluiten bij talenten. Innerlijke drijfveren en zichtbare competenties komen bij elkaar.

Autonomie en plezier
In een rol die bij je past is de match tussen jouw en de vraag van de werkomgeving optimaal. Jouw persoonlijkheid, de werkzaamheden en de context waarin je de rol uitvoert, sluiten goed op elkaar aan. In zo’n rol durf je autonoom te zijn en plezier te maken. Tegelijkertijd sta je open voor advies van anderen en laat je je ‘regisseren.’Waar zouden koning Willem Alexander en koningin Maxima zijn zonder de juiste adviseurs? Wat er gebeurt als een rol niet bij je past hebben we kunnen zien bij Job Cohen. Op het Haagse pluche kwam hij niet tot zijn recht. Edgar Schein citeert in zijn speech over ‘De leider als artiest’ op Academy of Management in 2012  een beroemde Amerikaanse toneelspeler die zei dat je alleen goed kunt ‘performen’ in een rol, wanneer je die rol ook echt wil hebben. De (coach)vraag die je jezelf kunt stellen: “Wat wil je bijdragen in deze rol?”  Het antwoord op deze vraag bepaalt of je volledig ‘present’ kunt zijn in die rol.

Rijping
Net zoals in de film- en toneelwereld wordt je voor een rol vaak gevraagd op basis van het vertrouwen dat in jouw competenties wordt gesteld. Wil je een sprong in je loopbaan maken dan zul je een rol ook moeten claimen. De rol van je leven krijg je echter meestal niet in één keer. Daar gaat jaren van oefenen, bouwen, successen en ook mislukkingen aan vooraf. Net zoals bij goede wijn is het een rijpingsproces. Tijdens loopbaancoaching kun je onderzoeken welke rol het beste bij jouw past, hoe je jouw innerlijk leiderschap kunt afstemmen op de functie en hoe je naar de goede rol kunt toewerken. Ook zou je tijdens de coaching kunnen onderzoeken wat de mogelijkheden van ‘jobcrafting’ (=bijschaven) binnen je huidige functie zijn.

Bertine van Hoof, associate coach bij OnzeCoach

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *