Wanneer ‘legitiem’ gedrag disfunctioneel wordt


Het leven is niet altijd leuk. Als mens zijn we vaak druk bezig om dat lijden te voorkomen. Dat doen we onbewust, met gedrag dat we onszelf hebben aangeleerd. Het is gedrag dat ons ooit heeft geholpen, maar nu wellicht niet meer nodig is. Het is disfunctioneel gedrag geworden. Daar vrijer van worden intrigeert me, als mens en als coach. Ik gun het iedereen dat zijn of haar kwaliteiten en eigenschappen, die gaandeweg verloren zijn geraakt, weer ruimte krijgen. 

Toenemend verlangen

In mijn werk kom ik veel mensen tegen die ‘ergens’ tegenaan lopen. ‘Zit ik hier, bij deze werkgever, met deze collega’s, nog wel op mijn plek?’. ‘Ik heb het gevoel dat ik mijn potentieel niet helemaal benut, ik heb toch meer in huis dan dit?’. ‘Waarom heb ik geen innerlijke rust?’ Deze vragen en variaties daarop komen in de kern vaak neer op een gevoel van steeds tegen dezelfde dingen aanlopen, vast zitten in een patroon. Het verlangen wordt vaak getriggerd door een situatie, zoals ontevredenheid over een leidinggevende of met de inhoud van je werk. Als je verder kijkt dan de situatie gaat het vaak om een toenemend verlangen om meer tot je recht te willen komen. 

Stoere jas

Laatst heb ik een traject met een hoogopgeleide vrouw doorlopen, die in kleine conflicten met haar collega’s terecht kwam. Niets heftigs, maar ze raakte wel steeds verder geïsoleerd. Dat bleek te maken te hebben met haar onafhankelijke manier van werken, ze zocht weinig afstemming. Daar kun je natuurlijk mee aan de slag gaan, op het gebied van vaardigheden. Maar interessanter en effectiever is het om verder te kijken dan dat. Waar komt dat gedrag uit voort? Waar heeft het mee te maken? Al pratende bleek dat deze vrouw als kind geleden onder een gebrek aan emotioneel contact en zorg. Als gevolg daarvan had ze zich een stoere en onafhankelijke houding aangeleerd. Een houding die toen heel legitiem was, maar nu in toenemende mate disfunctioneel werd. 

Gehecht aan het verhaal

Die stoerheid was haar manier om voor zichzelf te zorgen. Ze kwam er meer en meer achter dat ze onder dat jasje kwetsbaar was en zich afvroeg of ze de moeite waard was. Met dat gegeven heeft ze stapje voor stapje met oefeningen die geconditioneerde versie van zichzelf los kunnen laten. Ze zag in dat ze ook een ‘zachtere’ kant heeft. Maar dat ze gehecht was aan het verhaal dat ze eromheen had gebouwd. Ze durfde te kijken naar de aannames die ze voor de werkelijkheid hield en durfde die geleidelijk los te laten. Dat was spannend om te doen, het vraagt ook discipline, om je te oefenen en trainen in het vergroten van je bewustzijn. Dat je ervaart dat je bepaalde gevoelens, waar je eerder van weg wilde blijven, kunt verdragen. Dat gevoelens en gedachten niet met je aan de haal hoeven te gaan. Het contact met haar eigenheid zorgde uiteindelijk ook voor échte verbinding met de mensen om haar heen. Deze vrouw kwam uiteindelijk veel meer tot haar recht. 

Doe recht aan jezelf

En dat vind ik als coach prachtig om te zien. Eigenlijk ben ik altijd bezig geweest met de vraag ‘hoe kunnen mensen tot hun recht komen?’. Tijdens mijn studie internationaal recht en arbeidsrecht was dat al mijn drijfveer. In mijn leven ben ik natuurlijk ook persoonlijk tegen lastige situaties aangelopen, waardoor ik gedrag ontwikkelde wat me toen hielp. Ook voor mij voelde dat in toenemende mate minder lekker. Daar ben ik mee aan de slag gegaan, het intrigeerde me zoveel dat ik er al lang geleden mijn vak van heb gemaakt. En daarbij leg ik het accent op de groei van je bewustzijn, te groeien in het recht doen aan jezelf, ook onafhankelijk van hoe een ander daarop reageert. Als dat lukt, is het leven nog steeds niet altijd leuk. Maar je kunt bewuster kiezen in hoe je er mee om gaat en het dan veel makkelijker dragen. Mooi toch?

Coachblogs

Deze blog van Daan Limburg maakt deel uit van een reeks coachblogs van coaches van OnzeCoach. Met praktisch en goed coachpoolbeheer ondersteunt OnzeCoach organisaties bij de Duurzame Inzetbaarheid van haar medewerkers. Wil je meerdere blogs en updates van OnzeCoach ontvangen, volg dan de bedrijfspagina www.linkedin.com/company/onzecoach 

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Een gedachte over “Wanneer ‘legitiem’ gedrag disfunctioneel wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *