Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet is er eindelijk


 

Ben je nog geen 55 en wil je met een studie beginnen? Vanaf 8 juni is het voor iedereen tot 55 jaar mogelijk om zich met het Levenlanglerenkrediet te blijven ontwikkelen. Met ingang van studiejaar 2017 – 2018 kun je geld lenen om collegegeld of lesgeld te betalen: het Levenlanglerenkrediet. Je kunt tegen gunstige voorwaarden je les- of collegegeld lenen als je een opleiding in het mbo of het hoger onderwijs volgt.

Juist in deze tijd, met een snel veranderende arbeidsmarkt, is er behoefte aan een voortdurende bij- en omscholing. Minister Bussemaker vindt het belangrijk dat deze mogelijkheden niet stoppen als de studietijd voorbij is: ‘Het is van groot belang dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen om zo de veranderingen in hun eigen baan bij te houden of om makkelijker van de ene baan naar de andere baan te kunnen overstappen. Met het Levenlanglerenkrediet is dit voor iedereen mogelijk.’

De hoogte van het Levenlanglerenkrediet hangt af van de hoogte van het collegegeld of lesgeld dat je moet betalen. Je kunt het krediet aanvragen voor de duur van een opleiding. De rente die studenten met recht op studiefinanciering hebben, geldt ook voor het Levenlanglerenkrediet. Als het recht op Levenlanglerenkrediet stopt, begin je 1 januari van het daaropvolgende jaar met terugbetalen.  De rente staat  telkens voor 5 jaar vast. In 15 jaar moet de lening terugbetaald worden. Hoeveel je per maand  moet terugbetalen, is afhankelijk van je inkomen.

Vanaf 8 juni 2017 is het mogelijk om dit nieuwe krediet bij DUO aan te vragen.

 

Bron: Rijksoverheid

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *