Liever slim dan een hoge opleiding


 

Uit  wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat intelligentie, na arbeidsproeven in de werkomgeving, de beste voorspeller is van arbeidsprestaties in alle functies van alle niveaus. Echter een hoge intelligentie of grote cognitieve capaciteit staat niet gelijk aan een afgeronde opleiding! Er is geen correlatie gebleken tussen een afgeronde opleiding en het succes in een baan. Of de hoogte van je cijferlijst en succes (uitgezonderd bij startersfuncties).

Academische omgevingen zijn bij uitstek kunstmatige omgevingen. Mensen die er slagen, zijn geconditioneerd om te slagen in die omgeving. Toch blijven (HR)managers vasthouden aan methodes die al lang door statistiek ondermijnd zijn en als ‘niet-valide’ verklaard zijn.

Big Data analyse van Google medewerkers
Aan de lijst van wetenschappelijke onderzoeken kunnen we nu ook de Big Data analyses van Google toevoegen. Zij staan erom bekend de performance van hun eigen medewerkers in grote mate te analyseren op basis van feiten en cijfers. Uit een empirische studie van tienduizenden sollicitatiegesprekken blijkt ook hier dat hoge cijfers op school niets voorspellen:

“One of the things we’ve seen from all our data crunching is that G.P.A.’s [cijferlijsten] are worthless as a criteria for hiring, and test scores are worthless — no correlation at all except for brand-new college grads, where there’s a slight correlation. Google famously used to ask everyone for a transcript and G.P.A.’s and test scores, but we don’t anymore, unless you’re just a few years out of school. We found that they don’t predict anything.”
– Laszlo Bock, senior vice president of people operations bij Google.

Liever slim dan expert of hoge opleiding
De impact van deze (Big Data) studie door Google is dat ze tegenwoordig liever slimme en nieuwsgierige mensen inhuren, dan mensen die experts zijn op een bepaald gebied. Waarom? Omdat experts geneigd zijn om met oplossingen en antwoorden te komen waarmee ze vertrouwd zijn. In plaats van nieuwe, en mogelijk betere, richtingen te onderzoeken.

Een interessant gevolg is dat het aantal werknemers zonder enige HBO-opleiding bij Google is toegenomen. Er zijn nu teams waarbij 14 procent van het team bestaat uit mensen die nooit naar de universiteit zijn gegaan.

Bron: recruitingroundtable.nl

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *