motivatie

Motivatie-hoe zorg je daarvoor? 2 supersnelle tips!Soms kan één klein woord een enorm verschil betekenen in motivatie. Van jezelf of van je medewerkers. Dat is de boodschap van motivatie-expert Carol Dweck.

Zij ontdekte dat sommige mensen geloven dat hun intelligentie een vastliggend gegeven is. Deze mensen gaan uitdagingen uit de weg omdat ze bang zijn dom over te komen. Als ze moeite moeten doen en hindernissen ondervinden, vergelijken ze zich met anderen en voelen ze zich ook dom.

Andere mensen geloven echter te kunnen groeien. Ze begrijpen dat ze hun capaciteiten kunnen ontwikkelen door hard te werken, de juiste strategieën te volgen en door goede lessen te krijgen. Ze weten dat niet iedereen hetzelfde is, maar ze begrijpen dat ze op termijn slimmer kunnen worden.

Het is volgens Dweck gezond om realistisch te zijn over de eigen zwakke punten, maar anderzijds is het noodzakelijk dat je blijft geloven dat je jezelf kunt verbeteren. Het is belangrijk te werken aan je motivatie om successen te bereiken en obstakels te overwinnen. Daarvoor heeft ze twee heel praktische en gemakkelijke tips.

Tip 1

Je kunt van jezelf denken dat je niet goed bent in leidinggeven, je kunt jezelf echter ook vertellen dat je nog niet goed bent in leidinggeven. Dat maakt een groot verschil in je morivatie. Door het gebruik van dat ene woord, zul je immers veel meer gaan geloven in de kans dat je je doelstellingen zult behalen.

Tip 2

Begin en hou vol! Dweck heeft ook aangetoond dat bij motivatie je brein een belangrijke rol speelt. Alleen al het feit dat je de moeite doet om iets te leren of een doel te bereiken, zal je slimmer maken. Elke keer dat je aan een moeilijke taak begint en volhoudt zullen de neuronen in je brein nieuwe en sterkere verbindingen vormen. Na verloop van tijd betekent dit dat je je eigen intellectuele capaciteiten vergroot. En dit vergroot je motivatie.

Zeg dus nooit meer dat je iets niet kunt. Zeg dat gewoon dat je het nog niet kunt. En begin en hou vol. Zo makkelijk kan motivatie zijn.

 

Bron: Express

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *