passende coaching is al geregeld

Altijd passende coaching: de voordelen van coachpoolbeheer


Coaching heeft een vaste plek verworven in het ontwikkelaanbod voor werknemers. Om dit in goede banen te leiden, kiezen steeds meer grote bedrijven voor passende coaching via coachpoolbeheer door een gespecialiseerd bureau, zoals OnzeCoach. Wat zijn nu de voordelen van coachpoolbeheer?

 1. U hoeft nooit meer de vraag stellen “Ken je nog een goede coach?”. De coachpoolbeheerder zorgt voor voldoende coaches op de locaties die voor de organisatie belangrijk zijn. 

 2. De coaches zijn altijd hooggekwalificeerd. Zo hoeft u nooit bang te zijn dat uw medewerkers gecoacht worden door coaches met te weinig opleiding of ervaring. De coaches worden continu geëvalueerd vanuit het coachplatform. Daarnaast zijn ze aangesloten bij een beroepsorganisatie voor coaches, zodat ze werken volgens een ethische code.
 3. U weet zeker dat de coaches volgens de AVG werken.

 4. Coaches met wie u al langer naar tevredenheid samenwerkt kunt u meenemen in uw coachpool. Zo hoeft u geen afscheid nemen van bewezen goede coaches.

 5. Ook interne coaches kunnen meegenomen worden in de coachpool. Zij horen dan een eigen (interne) coachpool te krijgen. Zo zijn ze goed zichtbaar en bereikbaar voor medewerkers. Ook dit hoort bij passende coaching.

 6. De coachpoolbeheerder werkt exclusief voor organisaties en de coaches hebben veel ervaring in en voor organisaties. De particuliere markt is namelijk niet vergelijkbaar met de bedrijfsmatige en stelt andere eisen aan coaches. Coaches die zich richten op bedrijven begrijpen de context sneller en bedienen hun coachees beter.

 7. De beheerder doet niet aan coachmatching. Duurzame inzetbaarheid wordt namelijk optimaal gestimuleerd als de medewerker zelf aan het roer staat. Dus let er op dat de medewerker zelf het thema kan bepalen en een passende senior coach kan uitzoeken.

 8. Een goed coachpoolbeheersysteem heeft veel opties om medewerkers toegang te geven. Bijvoorbeeld door middel van handmatige invoer. Of via een koppeling aan uw Learning Management Systeem. De medewerker kan direct coaching aanvragen via de coachportal. Het verkrijgen van toestemming voor een traject loopt automatisch en volgens uw wensen.

 9. Aanmelding is glashelder en daarmee creëert u openheid en laagdrempeligheid.

 10. U bepaalt hoe lang trajecten mogen duren en daarmee heeft u altijd grip op de kosten.
 11. U bepaalt ook of leidinggevenden al dan niet betrokken (dienen te) worden bij aanvang en bij afloop van een traject.

 12. Zorg dat u hoge kwaliteit krijgt tegen een gunstig tarief. Door hoge intensiteit en kwaliteit van de coaching kunnen de trajecten kort zijn. Denk aan 3-5 gesprekken gemiddeld.

 13. Alle thema’s van werkgerelateerde coaching zijn beschikbaar. Dat zijn er ongeveer dertig. Dat loopt van loopbaancoaching tot assertiviteit en van omgaan met stress tot coachend leidinggeven. Maar ook van financieel inzicht bij pensioen tot communicatie en van balans werk-privé tot persoonlijke effectiviteit.

 14. Een goede coachpoolbeheerder factureert u alleen wat daadwerkelijk is afgenomen. En natuurlijk achteraf, dat is wel zo eerlijk.

 15. Het hele Purchase-to-Pay proces wordt afgehandeld volgens de eisen van uw organisatie. Daarom kiest u tussen bijvoorbeeld maandelijkse facturatie met een factuur voor alle coaching of juist een factuur per gesprek zodat deze direct op de juiste plaats terechtkomt. Of iets daartussenin.

 16. Een goede coachpoolbeheerder geeft u een helder dashboard. Daarmee heeft u 24/7 inzicht in wat u per periode/per BU/per locatie aan coaching afneemt en ziet u dat u passende coaching afneemt. En ook hoe dat is beoordeeld, welke thema’s er spelen, en nog veel meer. Daarmee heeft u dus altijd directe, eerlijke managementinformatie.

 17. Een goede coachpoolbeheerder heeft veel ervaring met dienstverlening aan grote organisaties. Uw wensen staan centraal en niet het systeem.

Wilt u ook passende coaching professioneel aanbieden binnen uw organisatie en het helemaal op maat beheren? Neem dan contact op met OnzeCoach via 085-3030231 of mail met info@onzecoach.nl.

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *