speedcoaching

Speedcoaching bij DSM: kort en krachtig


 


Jeroen Kluytmans, Manager Employability van DSM:
“Tijdens de Roadshows van DSM Nederland wilden we niet alleen maar mensen informeren maar ook zelf laten ervaren op welke wijze ze een start kunnen maken met het investeren in hun eigen inzetbaarheid. Op een interactieve markt konden mensen zelf aan de slag. De coaches van Onze Coach hebben we gevraagd om mensen te laten ervaren wat coaching voor ze kan betekenen. De impact was veel groter dan we van te voren hadden gedacht. In korte tijd waren de coaches in staat om al behoorlijk intensief met mensen in gesprek te gaan. Het was uiteindelijk in veel gevallen dan ook meer dan alleen kennis maken met coachen, er zijn ook zeker stappen gezet! We waren zeer tevreden met de bijdrage van Onze Coach. Hun professionaliteit heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de doelstellingen van de Roadshow en de markt: mensen aanzetten tot nadenken en bewegen.”

Speedcoaching
Bij OnzeCoach weten we dat coachingstrajecten niet lang hoeven te duren. Dat blijkt wel uit onze statistieken: in 2015 duurden onze trajecten gemiddeld 4,3 gesprekken, waarbij we ook nog   een gemiddelde tevredenheidsscore van 9 behaalden.

Bij veel grote bedrijven spreekt ons ‘kort en krachtig’  verhaal aan.  Onlangs werden we door DSM verder uitgedaagd door speedcoaching te verzorgen bij hun landelijke HR Roadshow. Dat betekende in gesprekken van 10-15 minuten een zinvolle bijdrage leveren aan persoonlijke ontwikkeling. Om dat tot resultaat te komen, heb je vakbekwame coaches nodig. Toevallig hebben wij alleen maar dat type coaches in ons team….De handschoen die DSM ons toewierp, hebben we dan ook graag opgepakt. Onze landelijke spreiding zorgde er voor dat we op iedere locatie met verschillende coaches konden werken.

Duurzaam inzetbaar zijn
Het thema van de Roadshow was duurzame inzetbaarheid: hoe zorg je voor een optimale geestelijke en lichamelijke fitheid om je loopbaan zelf ter hand te nemen? Kennis van de doelstellingen van je organisatie en hoe die matchen met je persoonlijke doelstellingen is belangrijk, maar ook kennis van het belang van fit zijn voor je welbevinden. De ondersteuning die het bedrijf biedt om zo lang mogelijk fit en actief te blijven, wordt steeds meer ‘op maat’ gesneden en coaching kan daarin een cruciale rol spelen.

En dat bleek, niet alleen hoorden we van DSM-medewerkers dat ze verbaasd waren dat in zo’n kort tijdsbestek echt op weg geholpen waren, zelf hebben wij ook het grootste plezier gehad om zo snel mogelijk tot de kern te komen en goed en degelijk coachwerk af te leveren. Wat hebben we toch een mooi en zinvol vak!

Feedback
Als coachteam constateerden we dat bij de verschillende DSM locaties verschillende (coaching)thema’s leefden. Voor DSM hebben we dat (anoniem) inzichtelijk gemaakt, wat boeiende resultaten gaf.

 


speedcoaching
speedcoaching  IMG_6227 kopie 2

 

 

 

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *