Waarom kiest AkzoNobel voor OnzeCoach?


 

Onlangs heeft ook AkzoNobel OnzeCoach in de arm genomen om de ontwikkeling van medewerkers te stimuleren, waarbij de organisatie grip heeft op de kosten, kwaliteit en resultaten van coaching. Wij verwelkomen AkzoNobel van harte en hopen dat we een stevige en duidelijke bijdrage mogen leveren aan de groei van de medewerkers en daarmee dichterbij de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen.

Christine Thus, Manager Local CoE Learning and Development : “Bij AkzoNobel zijn we sterk op ontwikkeling van mensen gericht. Coaching, feedback en bewust met leren bezig zijn maken hiervan deel uit. We geloven dat mensen hierdoor in staat zijn betere prestaties te leveren.

Coaching betekent specifieke aandacht geven aan individuele leervragen waardoor inzicht wordt vergroot en vaardigheden worden verbeterd. De reden voor ons om te kiezen voor OnzeCoach is dat de medewerker een bewuste selectie kan maken uit coaches van wie de competenties en persoonlijkheid goed passen bij de persoon. Wij zien de coaching door OnzeCoach als een goede aanvulling op onze interne coaching.”

Meer over OnzeCoach
Onze Coach is opgericht met de ambitie om voor grote ondernemingen en hun werknemers ‘high end’ coaching laagdrempelig te kunnen aanbieden met als doel de continue verbetering van duurzame inzetbaarheid en zelfsturing van de werknemers.

De laatste tien jaar en vooral de laatste 4-5 jaar hebben grote veranderingen in employability en werkverhoudingen gegeven. Medewerkers merken dat de eisen en wensen op arbeidsmarkt telkens veranderen. Studies tonen aan dat medewerkers zich zeer bewust zijn van de eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van persoonlijke ontwikkeling en hoe essentieel deze ontwikkeling is voor toekomstige mogelijkheden binnen en ook buiten de huidige organisatie. Bedrijven ondersteunen dit bewustzijn in zelfregie steeds nadrukkelijker, omdat ze medewerkers willen helpen om proactief, wendbaar en inzetbaar te zijn. Het aanbieden van coaching als ‘growth driver’ draagt ​​bij aan:

  • Aantrekkelijkheid van het bedrijf als werkgever / behoud van potentieel
  • Loyaliteit aan het bedrijf
  • Persoonlijke motivatie
  • Behalen van bedrijfsdoelen

Zelfregie impliceert dat werknemers niet betutteld willen worden, ze willen persoonlijke en professionele doelen bereiken op een eigen manier. Werknemers die worden aangemoedigd in zelfregie willen ook zelf een passende coach kiezen en niet een coach voorgeschoteld krijgen. OnzeCoach voorziet daar in door een glasheldere portal aan te bieden waarin medewerkers aan de hand van duidelijke profielen een coach uitzoeken uit het ruime aanbod van coachprofessionals en direct in de agenda van de coach afspraken inboeken.

Meer informatie treft u op de homepage van OnzeCoach.

 

 

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *