Wie de schoen past…


 

Het is een beetje vol in mijn hoofd en ik weet best dat ik mezelf voor de gek houd. Dat wil ik natuurlijk niet weten, dus ga ik heel hard aan het werk, maar niet met dat wat ik zou moeten doen. Of eigenlijk ook wel, maar dan ongestructureerd, ad hoc en een beetje ondoordacht.

Ik moet gewoon even een plannetje maken voor de promotie van mijn najaarsactiviteiten en waar deelnemers voor nodig zijn om ze tot een succes te maken. Maar dan moeten die deelnemers wel weten dat ik dat doe. Dus pas ik mijn website aan, zet wat op Facebook en linkedin, twitter wat en stuur een mailing rond naar mijn college-zakenkring-leden, waar ik nét te snel mee ben. Op het moment dat de mailing de deur uitvliegt, zie ik dat ik een belangrijk punt vergeten ben. Niet goed doordacht dus.

Tja, en dat alleen maar omdat ik geen zin heb in het maken van een plannetje. Wat overigens helemaal niet veel tijd kost, wat ik over het algemeen, áls ik er eenmaal voor ga zitten, ook nog leuk vind om te doen en wat veel meer rendement oplevert dan het ad-hoc-gedoe waar ik me nu mee bezig houd. Stom, hè? En toch voel ik een enorme weerstand om er even voor te gaan zitten.

Maar hoe moeilijk kan het zijn?  Men neme een vel papier en een pen, loopt zo’n tien stappen naar de coachingsruimte en gaat daar aan de grote ronde tafel zitten. De rest gaat vanzelf, dat weet ik, daarvoor ken ik mezelf goed genoeg. Maar die eerste stap, hè? Waar alles mee begint.

Oké, mijn koffiebeker is leeg en mijn blaas vol. Naar de koffiemachine is nog drie passen verder dan de grote tafel en naar het toilet zal nog een stap of tien extra zijn. Dus: ik pak NU mijn koffiebeker, een pen en een leeg A4-tje, begeef mij naar hiernaast, leg pen en papier op tafel, zet mijn koffiebeker onder de machine, druk op de goede knop, ga naar het toilet en doe daar wat ik daar moet doen. Als ik terug ben, haal ik mijn koffie onder de machine vandaan en ga aan de tafel zitten op de plek waar ik eerder mijn pen en papier heb neergelegd. Dan bedenk ik hoe ik mijn intervisie voor zzp-ers, voor ondernemers en mijn workshop Succesvol ondernemen: van uitstelgedrag naar effectief gedrag ga promoten.

Klaar.

Paul Laning, associate coach bij OnzeCoach

Volg OnzeCoach op Linkedin:
linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *